Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Με την με αριθμό 2267/2008 απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία κοινοποίησε στις 10/9/2009 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, απέρριψε την από 13 Ιουνίου 2003 προσφυγή του Δήμου Μυτιλήνης που κατέθεσε ο τότε Δήμαρχος κ. Χατζηκομνηνός, για ακύρωση του 7/17-4-2003 Προεδρικού Διατάγματος του τ. Υπουργείου Αιγαίου, με το οποίο χαρακτηρίστηκαν ως παραδοσιακοί οι οικισμοί Πληγώνι, Ταξιάρχες, Αγ. Μαρίνα, Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνας και Πάμφιλα.
Η παραπάνω σημαντική απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει την πολιτική που ασκήθηκε την τετραετία 2000-2004 από το τότε Υπουργείο Αιγαίου και αποτελεί καταδίκη της καταστροφικής λογικής της Νέας Δημοκρατίας στο βωμό της πελατειακής πολιτικής. Δυστυχώς δε σεβάσθηκε την ιστορία του τόπου, την αρχιτεκτονική του παράδοση και τον ανεκτίμητο πλούτο του που είναι το περιβάλλον.
Η πολιτική μας για τη διάσωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος που ανακόπηκε το Μάρτη του 2004 θα συνεχισθεί από τη νέα κυβέρνηση μας με εντατικούς ρυθμούς.